Vili Ristova

Vili Ristova

CURSANT E2E
Vili Ristova
CURSANT E2E

Pozitie: Cursant E2E
Email: anxe.ristova253@yahoo.com
Telefon: +40 729 411 545

Despre Cursant

Numele meu este Vili Ristova și sunt din Macedonia. Acum sunt în ultimul an de studii la Craiova, România, unde mă pregătesc să devin asistent social. Studiul într-o țară străină a contribuit semnificativ la creșterea mea personală și sunt extrem de recunoscătoare pentru rolul pe care Biserica Speranța l-a jucat în această călătorie. Sosirea aici singură, fără să cunosc limba, oamenii sau țara, a fost o provocare considerabilă pentru mine. Cu toate acestea, avându-L pe Dumnezeu alături a fost un sprijin imens. Programul “Echipat pentru a Echipa” despre care am aflat prin implicarea mea în biserică este ceva ce cred că mă va ajuta enorm să descopăr cine sunt și ce ar trebui să fac pentru Dumnezeu.

Provind dintr-un oraș mic din Macedonia, numit Gevgelija, am crescut într-o familie ortodoxă, care nu era foarte religioasă sau tradițională. Spre sfârșitul școlii primare, am simțit nevoia să mă mut în capitală pentru a studia medicina la liceu, dar mai ales pentru că voiam să îmi ofer spațiu pentru a crește. Viața în Gevgelija mi se părea limitativă și credeam că mutându-mă într-un oraș mai mare și trăind independent voi avea mai multe oportunități pentru dezvoltare personală. Din fericire, familia mea a fost foarte susținătoare și mi-a permis să fac această schimbare. Această decizie a fost motivată de o dorință profundă de a mă înțelege mai bine și de a accepta provocările adaptării la un nou oraș.

Într-adevăr, mutarea acolo m-a învățat multe abilități valoroase de viață, cum ar fi să am grijă de mine, să rezolv probleme singură, să aleg persoane de încredere, să înțeleg oportunitățile pe care le am și să iau decizii pentru o viață mai bună. În ultimul an de liceu, am simțit o anumită presiune. Fiind acum mai matură, a trebuit să decid care sunt pașii următori. Alegerea unei facultăți părea ceva mult mai serios. Au apărut întrebări legate de identitatea mea: Cine sunt eu? Ce ar trebui să fac în viața mea? Pentru ce sunt creată? Ce fac cel mai bine? Multe dintre aceste întrebări păreau fără răspuns, ceea ce era înfricoșător. Credeam că trebuie să știu totul. Această mentalitate m-a dus prin multe dificultăți. M-am implicat în multe domenii diferite pentru a descoperi ce fac cel mai bine. Dar asta nu mi-a fost de ajutor, de fapt m-am epuizat. Așadar, faptul că nu găseam răspunsuri și în același timp mă simțeam epuizată a fost complet devastator pentru mine.

Acum, știu că Domnul își arată puterea în slăbiciunile noastre. El este aproape de cei cu inima zdrobită și de cei cu spiritul zdrobit, și cu siguranță a avut un plan pentru mine. Durerea și dezamăgirea pe care le-am trăit au fost folosite de Dumnezeu în binele meu. Niciodată nu m-aș fi încetinit sau nu mi-aș fi ușurat presiunea autoimpusă de a „ști totul” dacă nu s-ar fi întâmplat acea epuizare. În momentele mele cele mai joase, am găsit pe Dumnezeu. În momente de tulburare mentală și emoțională, când credeam că nu voi fi niciodată bine din nou, am început să prioritizez starea mea de bine peste idealurile sau succesul meu. Voiam doar să mă simt bine. Dumnezeu mi-a trimis pe cineva în viață care m-a introdus în dragostea lui Hristos pentru mine, la Cel care știe deja totul despre viața mea, Cel care are controlul, nu eu. Cel care a murit pentru mine și îmi oferă o direcție spre ceva mai important decât această viață temporară – spre eternitate. După acea conversație, când am plecat, am simțit o greutate pe inimă. Știam că trebuie să fac ceva cu vestea pe care tocmai o primisem. Aveam responsabilitatea de a lua o decizie. Așa că m-am pus în genunchi și am cerut ajutorul lui Dumnezeu. Știam că nu vreau să o fac singură și nici nu trebuie să o fac! L-am invitat pe El ca Mântuitor în viața mea!

De atunci, călătoria mea cu Domnul a fost un proces cu suișuri și coborâșuri. Dar astăzi, Isus este cea mai mare inspirație pentru mine! Experimentând dragostea Lui atunci, acum vreau să o împărtășesc și altora. Vreau să le spun că există speranță pentru cei pierduți, că nu trebuie să știe totul, pentru că nu ne revine nouă să știm viitorul sau ce ne aduce ziua de mâine. Vreau să Îi slujesc și asta este prioritatea mea numărul unu – voia Lui. Dragostea și grija Lui transformă cu adevărat viețile noastre!

 

Activități misionare:
  • Încurajarea credincioșilor din Biserica Speranța.
  • Ucenicia cu studenți din Macedonia.
  • Asistarea copiilor romi cu alfabetizarea și cunoașterea mai profundă a lui Dumnezeu.
  • Evanghelizare în cercul meu de studenți din Craiova.

 

Cereri de rugăciune:
  • Înțelepciune și îndrumare de la Dumnezeu pentru ce urmează după încheierea acestui capitol în Craiova.
  • Putere, răbdare și creativitate în slujirea celor nevoiași și a credincioșilor din Biserica Speranța.
  • Inimi deschise și creștere spirituală pentru cei cu care am deja ucenicie.

 

Contacteaza-ma

Adresa dvs. de email va ramane confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.

    #zikzag_button_6617cbdef38be { color: rgba(255,255,255,1); }#zikzag_button_6617cbdef38be:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#zikzag_button_6617cbdef38be { border-color: rgba(49,49,49, 1); background-color: rgba(103,191,198,1); }#zikzag_button_6617cbdef38be:hover { border-color: rgba(49,49,49, 1); background-color: rgba(52,140,146,1); }