Proiect misionar

Misiune Balcani

Scopul nostru

 

Ne dorim sa infiintam un centru de misiuni care sa serveasca misionarii din aceasta zona si sa-i sustinem in proiecte pe termen scurt.

Marea Trimitere data de Isus ucenicilor presupune ca Evanghelia sa fie vestita oricarui grup etnic din lumea aceasta. Avem prilejul sa luam parte la raspandirea Evangheliei ducand Vestea Buna a mantuirii prin credinta in Fiul lui Dumnezeu, si celor trei grupuri etnice de romani care traiesc in zona Balcanilor.

 

Implicare

 

Colaboram activ cu misionari din Balcani. Coordonam anumite resurse pentru a ne asigura ca nevoile misionarilor din aceste tari sunt implinite. Ne implicam ocazional in sustinerea financiara a unor misionari in Turcia si Kosovo. Am reusit sa trimitem echipe care au sprijinit misiunile unor biserici si organizatii in Bulgaria, Macedonia, Albania si Grecia.

Am avut deja experiente misionare deosebite in, zona Vidin, Bulgaria si in Valea Timocului, Serbia.

 

Descriere zona

 

Vlahii, aromanii si meglenoromanii sunt 3 grupari etnice cu origini latine ca si romanii, care vorbesc dialecte asemanatoare cu limba romana si care sunt imprastiati in Bulgaria, Serbia, Macedonia, Albania si nordul Greciei.

Zona balcanilor se afla in sud-estul Europei, cu o populatie de peste 70 mil. locuitori si cuprinde urmatoarele tari: Romania, Bulgaria, Grecia, Serbia, Republica Macedonia si Muntenegru. Toate acestea tari au o populatie crestin ortodoxa majoritara.

Zona Balcanilor mai cuprinde si Croatia si Slovenia, tari catolice. Islamul predomina relativ in Albania, Bosnia si Hertegovina, fiind majoritar in Kosovo si inTurcia.
In urmatoarele tari sunt practicate mai multe religii: Albania – islam, ortodoxie (in sud), catolicism (in nord si vest);
Bosnia si Hertegovina – islam, ortodoxie, catolicism;
Kosovo – albanezii sunt predominant musulmani (dar si catolici), sarbi-ortodocsi;
Republica Macedonia – populatia slava este in cea mai mare parte ortodoxa, albanezii sunt, in principal, musulmani;
Serbia – predomina sarbii ortodocsi; in regiunea “Sangeac” (Sandzak) predomina sarbii musulmani, in Voivodina traiesc minoritati de catolici (unguri, slovaci, croati).

 

#zikzag_button_63e3a69465a17 { color: rgba(255,255,255,1); }#zikzag_button_63e3a69465a17:hover { color: rgba(255,255,255,1); }#zikzag_button_63e3a69465a17 { border-color: rgba(49,49,49, 1); background-color: rgba(103,191,198,1); }#zikzag_button_63e3a69465a17:hover { border-color: rgba(49,49,49, 1); background-color: rgba(52,140,146,1); }